Humrahi

ପାଳଙ୍ଗ ମୁଗ ଡାଲି ଇଡଲି ।

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

ମୁଗ ଡାଲି – 206 ଗ୍ରାମ
ପାଳଙ୍ଗ – 7.51 ଗ୍ରାମ
ତେଲ – 8.4 ଗ୍ରାମ
ଲୁଣ – 5 ଗ୍ରାମ
ଲାଲ ଲଙ୍କା – 0.493 ଗ୍ରାମ
ବେକିଂ ସୋଡା –1.25 ଗ୍ରାମ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 314 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ : 16.28 ଗ୍ରାମ୍

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ହଳଦିଆ ମୁଗ ଡାଲିକୁ 5-6 ଘଣ୍ଟା ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏକ ବ୍ଲେଣ୍ଡରରେ ଡାଲିକୁ ମିଶାଇ ପିଉରୀ ତିଆରି କରନ୍ତୁ।
  • ପାଳଙ୍ଗକୁ ବ୍ଲାଞ୍ଚ କରି ପିଉରୀ ତିଆରି କରନ୍ତୁ।
  • ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଳଙ୍ଗ ପୟୁରି ଓ ମୁଗ ଡାଲି ପୟୁରି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଉପରୋକ୍ତ ମସଲା ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏକ ମୋଟା ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରନ୍ତୁ, ପାଣି ସହିତ ସନ୍ତୁଳନ କୁ ଆଡଜଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ବ୍ୟାଟର ଭଳି ବ୍ୟାଟ୍ସମ୍ୟାନ୍ ଅଧିକ ପ୍ରବାହିତ ହେବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ।
  • ଇଡଲି ମୋଲ୍ଡକୁ ନିଅନ୍ତୁ, ଛାଲକୁ ଗ୍ରୀସ୍ କରନ୍ତୁ। ବ୍ୟାଟର ପକାଇବା ପୂର୍ବରୁ ବ୍ୟାଟରରେ ବେକିଂ ସୋଡା ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ଇଡ୍ଲିକୁ 12 ମିନିଟ୍ ଭାପ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ସାମ୍ବର କିମ୍ବା ପୁଦିନା ଚଟଣୀ ସହିତ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

You might also like