Humrahi

ଓଟ୍ ମୁଗ ଡ଼ାଲି ଛିଲା

Oats Moong Dal Chilla

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ମୁଗ ଡାଲି- ୧ କଟୋରୀ (ହଳଦିଆ)
  • ବିରି ଡାଲି- ¼  କଟୋରୀ
  • ଓଟ୍- 1/4 କଟୋରୀ
  • ସବୁଜ ଲଙ୍କା-୧
  • ଅଦା ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ
  • କୋବି- 1/2 କଟୋରୀ
  • ଗାଜର- 1/2 କଟୋରୀ
  • ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ- ୧/୪ ଚାମଚ
  • ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ- ୧/୪ ଚାମଚ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର- ୨ ଚାମଚ କଟା
  • ତେଲ- ଭାଜିବା ପାଇଁ ୧/୪ କପ୍
  • ଡାଲି ଘଷିବା ପାଇଁ ପାଣି- ୧/୪ରୁ 1/2 କପ୍
  • ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 162 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ: ୭.୪ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ମୁଗ ଡାଲି ଓ ହରଡ଼ ଡାଲିକୁ ପାଣିରେ ୨ ଘଣ୍ଟା ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ।
  • ଏକ ମିଶ୍ରଣରେ ଭିଜା ଯାଇଥିବା ଡାଲି, ସବୁଜ ଲଙ୍କା, ଅଦା ଓ ଓଟସ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେମି-ଲିକ୍ୱିଡ୍ ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ମିଶାଇ ପିଷି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ପେଷ୍ଟକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପକାଇ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ।
  • ଏକ ପାତ୍ରରେ କଟା କୋବି, ଗାଜର ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଲୁଣ ପକାଇ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ
  • ମୁଗ ଡାଲି ପେଷ୍ଟକୁ ନନ୍ ଷ୍ଟିକ୍ ତୱା ଭଳି ଦୋସାରେ ବିଛାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ବନ୍ଧାକୋବିର ମିଶ୍ରଣ ସିଞ୍ଚନ କରନ୍ତୁ।
  • ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ତେଲ ମିଶାଇ ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ପ୍ୟାନ୍ କେକଗୁଡ଼ିକ ଭାଜନ୍ତୁ।
  • ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ମୁଗ ଡାଲି ଓଟସ ଚିଲ୍ଲା ଧନିଆ-ପୁଦିନା ଚଟଣୀ ସହିତ ପରିବେଷଣ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |