Humrahi

ମାଣ୍ଡିଆ ଦହି ଭାତ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ଫକ୍ସଟେଲ ବାଜରା-50 ଗ୍ରାମ
  • ଦହି-100 ଗ୍ରାମ
  • କାକୁଡ଼ି- 20 ଗ୍ରାମ
  • ଗାଜର – 20 ଗ୍ରାମ
  • ପିଆଜ-20 ଗ୍ରାମ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର- 1 ଚାମଚ
  • ତରକାରୀ ପତ୍ର- 1 ଚାମଚ 
  • ସୋରିଷ -1/2 ଚାମଚ
  • ଲଙ୍କା-1 ଟି
  • ତେଲ-5 ଗ୍ରାମ
  • ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 219 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍: 10 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ମାଣ୍ଡିଆକୁ ଧୋଇ 3-4 ଘଣ୍ଟା ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ।
  • ଏକ ପ୍ରେସର କୁକରରେ ଭିଜା ବାଜରା ଏବଂ 200 ମିଲିଲିଟର ପାଣି ମିଶାଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ 3 ଟି ସିଟି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।
  • ବାଜରା ରୋଷେଇ ହେବା ପରେ ଦହି ମିଶାଇ କିଛି ସମୟ ବିଶ୍ରାମ ନେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ରନ୍ଧା ବାଜରାରେ ଦହି କଟା ପନିପରିବା ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଗରମ ପ୍ୟାନ୍ ରେ ତେଲ, ସୋରିଷ, ଲଙ୍କା, ତରକାରୀ ପତ୍ର ପକାଇ ଏକ ମିନିଟ୍ ଭାଜନ୍ତୁ। ବାଜରା ଦହି ମିଶ୍ରଣରେ ଟେମ୍ପରିଂ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ମାଣ୍ଡିଆ ଦହି ଭାତ ପରଷିବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଛି ।

You might also like