Humrahi

ଲଙ୍କା ତୋଫୁ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • 100ଗ୍ରାମ ତୋଫୁ
  • 1 କଟା କ୍ୟାପସିକମ୍s
  • 1 ଟି ଛୋଟ, କଟା ଅଦା
  • 2 ଟି ଗୋଟା ରସୁଣ
  • 1 ଟି ଛୋଟ ଆକାରର କଟା ପିଆଜ
  • 1 ମଧ୍ୟମ ଆକାରର କଟା ଟମାଟୋ
  • 1/4 ଚାମଚ ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ
  • ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ କଟା ହୋଇଥିବା ଗୋଲମରିଚs
  • 1/4 ଚାମଚ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ
  • 1 ଚାମଚ ତେଲ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 110 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ: 11 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ଏକ ନନ୍ ଷ୍ଟିକ୍ ପ୍ୟାନ୍ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତୁ ଯେ ଆପଣ ଏହାକୁ ଅଧିକ ଗରମ କରିବେ ନାହିଁ, କେବଳ ଏହାକୁ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ପ୍ରାୟ 30 ସେକେଣ୍ଡ ଗରମ କରନ୍ତୁ
  • ଏହାକୁ ଗରମ କରିବା ପରେ ଏଥିରେ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ।  
  • ଏବେ ପ୍ୟାନ୍ ରେ କଟା ଅଦା, ରସୁଣ ଲବଙ୍ଗ, କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଏହି ତିନୋଟି ଉପାଦାନ ମିଶାନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ପ୍ୟାନ୍ କୁ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ପ୍ରାୟ 45 ସେକେଣ୍ଡ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ଏଥିରେ କଟା କ୍ୟାପସିକମ୍ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।  
  • ଏବେ ଟମାଟୋ ପକାଇବାର ସମୟ ଆସିଛି, ଶେଷରେ ଟମାଟୋ ମିଶାଇ ଭଲ ମିଶ୍ରଣରେ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ତା'ପରେ ପ୍ୟାନ୍ କୁ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ପ୍ରାୟ 1 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ପ୍ଲେଟ୍ ରେ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା'ପରେ ଏଥିରେ କଟା ତୋଫୁ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ନଚେତ୍ ଆପଣ ଏହାକୁ କ୍ରଶ ମଧ୍ୟ କରିପାରିବେ।  
  • ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ପ୍ରାୟ ୧ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ରୋଷେଇ କରିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ସେଥିରେ ଗୋଲମରିଚ, ଲୁଣ ଓ ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଭଳି କିଛି ମସଲା ମିଶାନ୍ତୁ।s
  • ସବୁ ମସଲାମିଶାଇ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍ ରେ ଘୋଡ଼ାଇ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ପ୍ରାୟ 2 ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଚିଲି ତୋଫୁ ଖାଇବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଛି । ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |