Humrahi

ଚିକେନ୍ ଏବଂ ଓଟ୍ସ ଗଲୋତି କବାବ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • କଟା ଚିକେନ୍ - ୪୦୦ ଗ୍ରାମ
  • ଓଟ୍ସ – ୩ ବଡ଼ ଚାମଚ
  • ସିମେଇ – ୨ ବଡ଼ ଚାମଚ
  • ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ - ୧/୨ ଚାମଚ
  • ଜିରା ବା ଜିରା - ୧ ଚାମଚ
  • କଟା ଲାଲ ଲଙ୍କା - ୨ ଚାମଚ
  • ଲୁଣ - ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ
  • କଟା ବେଲ୍ ପେପର୍ – ୧ଟି
  • କଟା ପିଆଜ - ୧ଟି ବଡ
  • କଟା ଗାଜର - ୧ ମିଡିୟମ ସାଇଜର
  • କଟା ଟମାଟୋ - ୧ଟି
  • ଗୋଟା ରସୁଣ– ୩ଟି
  • ଅଦା – ୧ଟି ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ
  • ଅଣ୍ଡା – ୧ଟି
  • ତେଲ – ୧୫ ମିଲିଲିଟର

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

କ୍ୟାଲୋରୀ – ୧୦୦୦ କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ – ୪୫ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  1. ଚପର୍‌ରେ ଗାଜର, ଗୋଲମରିଚ, ପିଆଜ, ରସୁଣ, ଅଦା ମିଶାଇ ବଡ଼ ବଡ଼ କରି କାଟନ୍ତୁ।
  2. ଟମାଟୋ ଏବଂ ପିଆଜକୁ ବଡ଼ ବଡ଼ କରି ଏବଂ ଅଲଗା ଭାବରେ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।
  3. ଏକ ପାତ୍ରରେ ଚିକେନ୍, ଓଟ୍ସ, କଟା ପନିପରିବା ଏବଂ ଟମାଟୋ ଓ ପିଆଜ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  4. ଏଥିରେ ସବୁ ମସଲା, ଅଣ୍ଡାକୁ ଫେଣ୍ଟି ସିମେଇ ମିଶାନ୍ତୁ।
  5. ସବୁ ଜିନିଷକୁ ମିଶାଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ୫ରୁ ୧୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ।
  6. ଏକ ଟ୍ରେର ଉପରେ ବଟର ପେପର କିମ୍ବା ଓ୍ୱାକ୍ସ ସିଟ୍‌ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହା ଉପରେ ତେଲ ଲେପ ଦିଅନ୍ତୁ।
  7. ଏକ ଚାମଚ ମିଶ୍ରଣକୁ ୨ ଇଞ୍ଚ ବ୍ୟବଧାନରେ ଓ୍ୱାକ୍ସ ସିଟ୍‌ ଉପରେ ରଖନ୍ତୁ।
  8. ମିଶ୍ରଣକୁ ସିଧା କରି କବାବ୍ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ ଆଙ୍ଗୁଠି କିମ୍ୱା ଚାମଚର ପଛପଟେ ତେଲ ଲଗାନ୍ତୁ।
  9. ଏହାକୁ ଅଧ ଘଣ୍ଟା କିମ୍ବା ଟାଣ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏକ ନନ୍-ଷ୍ଟିକ୍ ଫ୍ରାଇ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ କବାବ୍ ଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ଗାଢ଼ ବାଦାମୀ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ କିମ୍ବା ୧୮୦ ଡିଗ୍ରୀ ସେଲସିୟସରେ ୧୫ ମିନିଟ୍ କିମ୍ବା ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହାକୁ ବେକ୍ କରନ୍ତୁ।
  10. ନିଜ ପସନ୍ଦର ଯେକୌଣସି ଡିପ୍ ସହ ଗରମ ଗରମ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |