Humrahi

ରାଗି ଡୋସା |

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • 1 ଗିନା ମାଣ୍ଡିଆ ଅଟା
  • ¼ ଗିନା ଚାଉଳଚୁନା
  • ½ ଗିନା ସୁଜି (ସିମୋଲିନା)
  • ¼ ଗିନା ଦହି (କର୍ଡ)
  • 2 ଚାମଚ କଟା ଅଦା
  • 1ଟି କଟା ସବୁଜ ଲଙ୍କା  
  • 1 ଚାମଚ ଜିରା
  • ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି।
  • ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 210 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍: 4 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ଏକ ବଡ଼ ପାତ୍ର ନେଇ ସେଥିରେ ମାଣ୍ଡିଆ ଅଟା, ଚାଉଳ ଅଟା ଓ ସୁଜି ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।  
  • ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଦହି, କଟା ଅଦା, ସବୁଜ ଲଙ୍କା, ଜିରା ଓ ଲୁଣ ମିଶାନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ସେଥିରେ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଗୋଳାନ୍ତୁ। 10-15 ନିମିଟ୍ ପାଇଁ ରଖନ୍ତୁ।
  • ତା'ପରେ ଦୋସା ପ୍ୟାନ୍ ନିଅନ୍ତୁ, ଯଦି ଘୋଳ ସାମାନ୍ୟ ମୋଟା ହୋଇଯାଏ- ତେବେ ଆପଣ କିଛି ପାଣି ମିଶାଇ ସ୍ଥିରତାକୁ ଆଡଜଷ୍ଟ କରିପାରିବେ।  
  • ଘୋଳକୁ ମଝିରେ ଢାଳି ତୁରନ୍ତ ବିସ୍ତାର କରନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ 1 ଚାମଚ ତେଲ ମିଶାଇ ଧୀରେ-ଧୀରେ ପିଠା ତିଆରି କରନ୍ତୁ।
  • ଦୋସାକୁ ଓଲଟାଇ ଦୁଇ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ପୁଦିନା ଚଟଣୀ କିମ୍ବା ସାମ୍ଭର ସହିତ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |