Humrahi

ପାଳଙ୍ଗ ପନିର ରୋଲ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

1 କପ୍ ଗହମ ଅଟା
ପାଳଙ୍ଗ – 1 କପ୍
ତେଲ – 2 ଚାମଚ
ଲୁଣ - ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ
ଜିରା ପାଉଡର – 1/4 ଚାମଚ
ଲାଲ ଲଙ୍କା – 1/4 ଚାମଚ
ଗରମ ମସାଲା – 1/2 ଚାମଚ
ପିଆଜ – 1 କପ୍
ପନିର – 1 କ୍ୟୁବ୍
ପନିର – 150g
ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରି - 1 କପ୍

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 400 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ : 53 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

ପାଳଙ୍ଗ ରୁଟି ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ

  • ପାଳଙ୍ଗକୁ ବ୍ଲାଞ୍ଚ କରି ପିଉରୀ ତିଆରି କରନ୍ତୁ
  • 1 କପ୍ ଗହମ ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପାଣି ଓ ପାଳଙ୍ଗ ପୟୁରି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ, 1/2 ଚାମଚ ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ ମିଶାନ୍ତୁ। ନରମ ଅଟା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ 1 ଚାମଚ ତେଲ ।
  • ଅଟାକୁ ଘୋଡାଇ 10 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ଅଟାକୁ ପୁଣି ଗୁଣ୍ଡ କରି ୫ଟି ସମାନ ଭାଗରେ ବିଭକ୍ତ କରନ୍ତୁ।
  • ରୋଲିଂ ପିନ୍ ବ୍ୟବହାର କରି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଅଟା ବଲ୍ କୁ ଗୋଲାକାର ଆକୃତିରେ ଢାଳି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ହାଲୁକା ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗର ଦାଗ ଦେଖାଯିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫୁଲକାକୁ ଭାଜନ୍ତୁ।
  • ପନିର ଷ୍ଟଫିଂ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ
  • ଏକ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ, ଜିରା ପକାଇ ସେଥିରେ 1/2 କପ୍ ପିଆଜ ବାଦାମ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ଟମାଟୋ ପୟୁରି ମିଶାଇ 5-7 ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା'ପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ଲାଲ ଲଙ୍କା, ଗରମ ମସଲା ଓ କଟା ପନିର ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାଇ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ।
  • ଆସେମ୍ବଲ
  • 1ଟି ପାଳଙ୍ଗ ଚପଟି ନେଇ ପନିର ଷ୍ଟଫିଂ ଲଗାଇ ଏହା ଉପରେ କିଛି ତାଜା କଟା ପନିର ଏବଂ ପିଆଜ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ସିଲଭର ଫଏଲ୍ ବ୍ୟବହାର କରି ଚପାତିକୁ ଗୋଳାଇ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |