Humrahi

ମଲ୍ଟିଗ୍ରେନ୍ ଥାଳିପୀଠ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

1 କପ୍ ଜଅର ଅଟା – 100 ଗ୍ରାମ
ବେସନ – 25 ଗ୍ରାମ
ଗହମ ଅଟା- 25 ଗ୍ରାମ
ବାଜରା ଅଟା – 25 ଗ୍ରାମ
ଚାଉଳ ଅଟା -25 ଗ୍ରାମ
1 ଚାମଚ ଅଦା ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ
2 ଟି କଟା ଲଙ୍କା
1/4 ଚାମଚ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ
1/2 ଚାମଚ ଧନିଆ ପାଉଡର
1/2 ଚାମଚ ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ
1/4 ଚାମଚ ଜୁଆଣୀ
2 ଚାମଚ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର
1 କପ୍ କଟା ପିଆଜ
1/2 ଚାମଚ ଲୁଣ
1 ଚାମଚ ତେଲ – 5 ଗ୍ରାମ
ଅଟା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 732.9 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ : 31.81 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ଏକ ବଡ଼ ପାତ୍ର ନେଇ ସବୁ ଜିନିଷକୁ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ମିଶାଇ କୋମଳ ଓ କୋମଳ ଅଟା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ।
  • ବଟର ପେପରରେ 1/2 ଚାମଚ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗ୍ରୀସ୍ କରନ୍ତୁ।
  • ଏକ ବଲ୍ ଆକାରର ଅଟା ନିଅନ୍ତୁ, ଏକ ବଟର କାଗଜରେ ଧୀରେ ଧୀରେ ଥାପି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଆଙ୍ଗୁଠିରେ ପତଳା ଥାଳିପତ୍ରରେ ଗାତ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ।
  • ଗରମ ତୱା ଚୋପାରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ତେଲ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଘୋଡାଇ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ, ଓଲଟି ଦିଅନ୍ତୁ, ପୁନର୍ବାର କଭର କରନ୍ତୁ ଏବଂ 2 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ।
  • ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ଭଲ ଭାବେ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |