Humrahi

ରଙ୍ଗୀନ ମୋଦକ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

1/2 କଟା ଅମୃତଭଣ୍ଡା
ସୁଗାର ଫ୍ରି ସୁକ୍ରାଲୋଜ (2-3 ଚାମଚ)
ଘିଅ (-1 ଚାମଚ)
2 କପ୍ ମଇଦା (ପ୍ରାୟ 30 ଗ୍ରାମ) (1 କପ୍ ସବୁଜ ମୋଦକ, 1 କପ୍ ଗୋଲାପୀ ମୋଦକ)
7 ୱାଲନଟ୍
10ଟି ବାଦାମ
ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ
ଫୁଡ କଲର (ବିକଳ୍ପ)

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 450 କିଲୋ କ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍: 4 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ଏକ ପ୍ୟାନ୍ ଗରମ କରନ୍ତୁ
  • ଘିଅ (1 ଚାମଚ), ଏହାକୁ ତରଳିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ କଟା ଅମୃତଭଣ୍ଡା ମିଶାନ୍ତୁ
  • ଏହାକୁ ନିୟମିତ ବ୍ୟବଧାନରେ ଗୋଳାଇ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ ଷ୍ଟଫିଂ ସେଟ୍
  • ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ରଖନ୍ତୁ
  • ସେଥିରେ କଟା ବାଦାମ ପକାଇ ସେଥିରେ କଟା ଅଖରୋଟ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ
  • ନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତୁ ଯେ ଏହା ଯେପରି ଜଳି ନଯାଏ ଏବଂ ଏହାକୁ 2-3 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଏକ ଢାଙ୍କୁଣୀରେ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ
  • ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଷ୍ଟଫିଂ ପ୍ରାୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇସାରିଛି
  • ମିଶ୍ରଣ ପାତ୍ରରେ 1/2 କପ୍ ଅଟା (1 ରଙ୍ଗ ଅଟା ଗୁଳା ପାଇଁ) ନିଅନ୍ତୁ
  • ଏଥିରେ 1 ବୁନ୍ଦା ସବୁଜ ରଙ୍ଗ ମିଶାନ୍ତୁ, ଅଳ୍ପ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଗୋଲାପୀ ଆଟା ପାଇଁ ସମାନ ପ୍ରକ୍ରିୟା
  • ଅଟାର ଛୋଟ ଛୋଟ ବଲ୍ ତିଆରି କରନ୍ତୁ
  • ଏହାକୁ 2.5-3 ଇଞ୍ଚ (ବ୍ୟାସ) ପୁରିରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ 1 ଚାମଚ ଷ୍ଟଫିଙ୍ଗ ଭର୍ତ୍ତି ରଖନ୍ତୁ
  • କଡ଼ରେ ଲାଗି ଲାଗି ପ୍ଲିଟ୍ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ପଏଣ୍ଟି ଟପ୍ ଦେଇ ପ୍ଲିଟ୍ ଗୁଡିକରେ ଯୋଗ ଦିଅନ୍ତୁ
  • ସମସ୍ତ ମୋଦକକୁ ସମାନ ଭାବରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ
  • ପାଣି ଗରମ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ 10 ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏକ ଷ୍ଟିମର୍ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଅଳ୍ପ ଘିଅ (ବିକଳ୍ପ) ସହିତ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍ କୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ( ବିକଳ୍ପ) ଷ୍ଟିମର୍ ପ୍ଲେଟରେ ସମସ୍ତ ମୋଦକ ରଖନ୍ତୁ
  • ପାଖାପାଖି 15 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ସିଝାନ୍ତୁ ମୋଦକ ଏବେ ଖାଇବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ
  • ବେସ୍ ହାଲୁକା ସୁନା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରୋଷେଇ ଜାରି ରଖନ୍ତୁ।ତା'ପରେ ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱକୁ ଗୋଲ୍ଡେନ୍ ବ୍ରାଉନ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ।
  • 2ଟି ଚାମଚ ଦହି କିମ୍ବା 2ଟିଏସପି ପୁଦିନା ଚଟଣୀ ସହିତ ଓଟସ୍ ଚିଲ୍ଲା ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |