Humrahi

ଅଟା ଚିକେନ୍ ଡମ୍ପଲିଂ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ଅଟା - ୬୦ ଗ୍ରାମ
  • ତେଲ – ୧୦ ମିଲିଲିଟର
  • କଟା ଚିକେନ- ୧୦୦ ଗ୍ରାମ
  • କଟା ପିଆଜ – ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • କ୍ୟାପ୍ସିକମ୍ – ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • ଗାଜର – ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • ଅଦା – ୫ ଗ୍ରାମ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର – ୮-୧୦ଟି ପତ୍ର
  • ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

କ୍ୟାଲୋରୀ - ୫୬୩ କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ – ୨୯ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  1. ଗୋଟିଏ ପ୍ୟାନରେ ୧ ଚାମଚ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ- ପିଆଜ, ରସୁଣ, ଅଦା, ପନିପରିବା ଓ ଚିକେନ୍ ପକାଇ ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ମିଶାଇ ୧୫ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାନ୍ତୁ।
  2. ଡମ୍ପଲିଂ ପାଇଁ ପୁର ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଛି - ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ ପ୍ଲେଟରେ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ ଶିଝାନ୍ତୁ।
  3. ଏହି ସମୟରେ ଅଟାରେ ଗୋଟିଏ ଚିମୁଟି ଲୁଣ, ୧ ଚାମଚ ତେଲ ଓ ପାଣି ମିଶାଇ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟା ଅଟାକୁ ନରମ ହେବା ପାଇଁ ଏକପାଖରେ ରଖନ୍ତୁ।
  4. ଅଟାକୁ ସମାନ ଭାଗରେ ୭-୮ ଭାଗରେ ଭାଗ କରନ୍ତୁ, ସେଥିରୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୁଳା ତିଆରି କରନ୍ତୁ, ଗୁଳାଗୁଡ଼ିକୁ ଗୋଲାକାର ଆକାରରେ ରୋଲ୍ କରନ୍ତୁ।
  5. ଅଟା ଗୁଳା ମଝିରେ ଏକ ଚାମଚ ପୁର ଦେଇ ଡମ୍ପଲିଂକୁ ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ କିମ୍ବା ଆପଣ ସମସ୍ତ ପାର୍ଶ୍ୱକୁ ଏକାଠି କରି ଏହାକୁ ଗୋଲାକାର ଆକାର ଦିଅନ୍ତୁ।
  6. ଷ୍ଟିମ ପ୍ଲେଟ୍‌କୁ ତେଲରେ ଗ୍ରୀସ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହି ଡମ୍ପଲିଂକୁ ୨୦-୩୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଶିଝିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  7. ଡମ୍ପଲିଂ ଶିଝିଲାଣି କି ନାହିଁ ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |