Humrahi

ଭେଜ ବିରିୟାନୀ

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • 2 ଚାମଚ ସନଫ୍ଲାୱାର ତେଲ
    ବଡ଼ ପିଆଜ, କଟା
  • 300 ଗ୍ରାମ ଚିକପି ,ଜୁଚିନି, ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡରେ କଟା
  • "1 ମିଲି ଗୋଲମରିଚ, କଟା ଗାଜର, ଡାଇକ୍ଡ"
  • 8 ଟି ଛତୁ, କଟା
  • 1 ଟି ବେଗୁନ, କ୍ୟୁବ୍ ରେ କାଟି ଦିଆଗଲା
  • 1 ଚାମଚ ତରକାରୀ ପେଷ୍ଟ (ସାମାନ୍ୟ, ମଧ୍ୟମ କିମ୍ବା ଗରମ)
  • 1 ଚାମଚ କିଶ୍ମୀଶ
  • 300 ଗ୍ରାମ ବାସମତୀ ଚାଉଳ, ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ
  • 800ml ଫୁଟୁଥିବା ପାଣି
  • 100 ଗ୍ରାମ ଫ୍ରିଜ୍ ମଟର, ଡିଫ୍ରୋଷ୍ଟଡ୍
  • "ମୁଠାଏ ତାଜା ଧନିଆ, କଟା 1 ଚାମଚ ଡାଇଭ ତେଲ"

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 482 କିଲୋ କ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍: 27.6 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ପିଆଜ ସହିତ ଏକ ପ୍ୟାନ୍ ରେ ସୂର୍ଯ୍ୟମୁଖୀ ତେଲ ମିଶାଇ ଏକ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ସିଝାନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ଛେନା, ଜୁକିନି, ଲାଲ ଗୋଲମରିଚ, ଗାଜର, ଛତୁ ଓ ବେଗୁନ ମିଶାଇ ନିୟମିତ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ 5 ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତରକାରୀ ପେଷ୍ଟ ଏବଂ କିଶ୍ମିଶରେ ଗୋଳାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା'ପରେ ପନିପରିବାରେ ଚାଉଳ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତା'ପରେ ସେଥିରେ ଫୁଟୁଥିବା ପାଣି ପକାଇ ପୁଣି ଥରେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଫୁଟାନ୍ତୁ, ତା'ପରେ ଗରମକୁ କମ୍ କରିଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏହାକୁ ଘୋଡାଇ କିଛି ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ।
  • ଗରମ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଢାଙ୍କା ନହଟାଇ 5 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ ।
  • ଚାଉଳରେ ମଟର, ଧନିଆ ଓ ଅଲିଭ୍ ଅଏଲ୍ ମିଶାନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବରେ ମିଶ୍ରଣ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |