Humrahi

ଗ୍ରିଲ୍ ଲେମ୍ବୁ ଚିକେନ୍

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ଚିକେନ୍ ବ୍ରେଷ୍ଟ (ବୋନ ଲେସ୍, ସ୍କିନଲେସ୍) – ୨୦୦ ଗ୍ରାମ
  • ଦହି – ୩ ଚାମଚ (୪୫-୫୦ ଗ୍ରାମ)
  • ଲେମ୍ବୁ ରସ – ୨ ଚାମଚ
  • ଧନିଆ – ୮-୧୦ ଟି ପତ୍ର
  • ରସୁଣ – ୨ ଲବଙ୍ଗ
  • ସୋରିଷ ତେଲ – ୨ ଚାମଚ
  • ଶୁଖିଲା ଓରେଗାନୋ – ୧ ଚାମଚ
  • ଲୁଣ ଏବଂ ଗୋଲମରିଚ - ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

କ୍ୟାଲୋରୀ - 300 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ - ୫୩ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  1. ପାତ୍ରରେ ଦହି, ମସଲା, ଅଦା ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ଏବଂ ଚିକେନ୍ ମିଶାଇ ମେରିନେସନ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ, ଭଲ ଭାବରେ ଏହାକୁ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  2. କଡ଼େଇରେ ସୋରିଷ ତେଲ ଗରମ କରି ମେରିନେସନ୍‌ରେ ତେଲ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  3. ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଅତି କମରେ ୩୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଫ୍ରିଜରେ ମେରିନେଟ୍ କରିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ, କିଛି ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ରଖିବା ଦରକାର।
  4. ଗ୍ରିଲ୍ ପ୍ୟାନ୍ ନିଅନ୍ତୁ - ଚିକେନ୍ କୁ ୨୦-୨୫ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନରମ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାନ୍ତୁ।
  5. ଏହାକୁ ଲେମ୍ବୁ ରସ ଓ ତାଜା ଧନିଆରେ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

You might also like