Humrahi

ଚେପଲା ପୁଲୁସୁ (ତେନ୍ତୁଳି ମାଛ ତରକାରୀ)

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ମାଛ – ୩୩୦ ଗ୍ରାମ
  • ତେଲ – ୧୦ ମିଲିଲିଟର
  • ସୋରିଷ ମଞ୍ଜି – ୫ ଗ୍ରାମ
  • ମେଥି ମଞ୍ଜି – ୫ ଗ୍ରାମ
  • ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା – ୫ ଗ୍ରାମ
  • ତରକାରୀ ପତ୍ର – ୧୦ ଗ୍ରାମ
  • ପିଆଜ – ୨ ମଧ୍ୟମ କିମ୍ବା ୨୦୦ ଗ୍ରାମ
  • ଟମାଟୋ – ୨ କିମ୍ବା ୧୫୦ ଗ୍ରାମ
  • ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ - ୧ ଚାମଚ
  • ଅଦା ଓ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ – ୧୦ ଗ୍ରାମ
  • ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ୧ଟିଏସପି
  • ତେନ୍ତୁଳି (ଶୁଖିଲା) – ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା (କଟା)- ୧
  • ପାଣି – ୬୦୦ ମିଲିଲିଟର
  • ଧନିଆ ପତ୍ର (କଟା) – ୧୦ ଗ୍ରାମ
  • ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
  • ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ - ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

କ୍ୟାଲୋରୀ – ୭୫୦ କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ – ୬୬ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ମାଛକୁ ୧ ଇଞ୍ଚ ମୋଟା ମିଡିୟମ ସାଇଜରେ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ପିଆଜ ଓ ଟମାଟୋକୁ କାଟି ପ୍ରସ୍ତୁତ ରଖନ୍ତୁ।
  • ଶୁଖିଲା ତେନ୍ତୁଳିକୁ ୧/୨ କପ୍ ଉଷୁମ ପାଣିରେ କିଛି ମିନିଟ୍ ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ।
  • ଉଷୁମ ପାଣିରୁ ତେନ୍ତୁଳି ଚିପୁଡ଼ି ତେନ୍ତୁଳି ପାଣି ବାହାର କରନ୍ତୁ।
  • ତେନ୍ତୁଳି ପାଣିକୁ ଛାଣି ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ। ତେନ୍ତୁଳିରୁ ବାକି ଥିବା ରସ ବାହାର କରିବା ପାଇଁ ପୁଣି ଥରେ ୧୦୦ ମିଲି କପ୍ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ।
  • ପୁଣି ଥରେ ଛାଣି ଏହାକୁ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ। ସେହି ତେନ୍ତୁଳି ପାଣିକୁ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ।
    ଟିପ୍ପଣୀ: ଯଦି ତେନ୍ତୁଳି ପେଷ୍ଟ (ମୋଟା ଡବଲ୍ ସେଗ୍ରେଟେଡ୍, ଦୋକାନରୁ କିଣାଯାଇଛି) ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ କେବଳ ତରକାରୀର ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ।
  • ଆପଣ ଯେତିକି ଖଟା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ସେହି ଅନୁଯାୟୀ ତେନ୍ତୁଳି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ।
  • ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ୨ ଚାମଚ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ସୋରିଷ, ମେଥି, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ତରକାରୀ ପତ୍ର ପକାଇ କିଛି ସେକେଣ୍ଡ ପାଇଁ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ପିଆଜ ଲାଲ୍ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମି଼ଡିୟମ ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ୧ ମିନିଟ୍ ଭାଜନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଏବଂ କଟା ଟମାଟୋ ମିଶାନ୍ତୁ। ମି଼ଡିୟମ ଆଞ୍ଚରେ ୪ରୁ ୫ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କିମ୍ବା ଟମାଟୋ ନରମ ନ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏଥିରେ ୨୫୦ ମିଲିଲିଟର ପାଣି ମିଶାଇ ୫ରୁ ୮ ମିନିଟ୍ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ସିଝା ଯାଇଥିବା ତେନ୍ତୁଳି ରସରେ ୧୦୦ ମିଲିଲିଟର ଏବଂ ୨୫୦ ମିଲିଲିଟର ପାଣି ମିଶାଇ ଫୁଟାଇ ୫ ମିନିଟ୍ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ସାବଧାନତାର ସହ ମାଛ ଖଣ୍ଡକୁ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ, ସେଥିରେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଏବଂ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ।
  • ଚାମଚରେ ଗୋଲାଇବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଭଲ ଭାବେ ପାତ୍ରକୁ ହଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାଦ୍ୱାରା ମାଛ ଖଣ୍ଡ ଭାଙ୍ଗିନଥାଏ ।
  • ମାଛ ତରକାରୀ ରୋଷେଇ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଢାଙ୍କୁଣି ବନ୍ଦ କରି ୧୦ରୁ ୧୨ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ପାତ୍ରକୁ ରୋଟେଟ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ସାମାନ୍ୟ ହଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ତରକାରୀ ସିଝିବା ଏବଂ ତେନ୍ତୁଳିର କଞ୍ଚାପଣ ଦୂର ହେବା ଯାଏଁ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ।
  • ଆଞ୍ଚ କମ୍ କରି ସେଥିରେ ଲୁଣ ପକାଇ ୧୦ରୁ ୧୨ ମିନିଟ୍ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସସ୍‌କୁ ଗାଢ଼ ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ତେଲ ଅଲଗା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫୁଟାନ୍ତୁ।
  • ଲୁଣ ପକାଇ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଏହା ଉପରେ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏହି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଆନ୍ଧ୍ର ଚେପଲା ପୁଲୁସୁ (ମାଛ ତରକାରୀ)କୁ ସାଦା ଚାଉଳ କିମ୍ବା ରାଗି ସଂକାତି/ରାଗି ସାଙ୍ଗତ ସହିତ ପରଷି ଦିଅନ୍ତୁ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |