Humrahi

ଗ୍ୱକାମୋଲ ସହ ସିଝା ଅଣ୍ଡା

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ଆଭୋକାଡୋ – ୧/୨ ଖଣ୍ଡ
  • ପିଆଜ [ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ] - ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • ଟମାଟୋ [ଅଧା] - ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • କ୍ୟାପ୍ସିକମ୍ [କଟା] – ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • ଅଣ୍ଡାର ଧଳା ଅଂଶ [ସିଝା] – ୨ଟି (୩୦ ଗ୍ରାମ)
  • ଲୁଣ - ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
  • ଗୋଲମରିଚ - ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
  • ଜଳପେନୋ – ଛୋଟଛୋଟ ଖଣ୍ଡ (୨୦ ଗ୍ରାମ)
  • ତୁଳସୀ ପତ୍ର [କଟା] - ୧ ଚାମଚ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

କ୍ୟାଲୋରୀ – ୯୨.୫ କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ – ୬.୪ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  1. ଅଣ୍ଡାକୁ ୧୦ ମିନିଟ୍ ସିଝାନ୍ତୁ। ହଳଦିଆ ଅଂଶକୁ ବାହାର କରି ଗୋଟିଏ ପଟେ ରଖନ୍ତୁ।
  2. ଆଭୋକାଡୋକୁ ଦୁଇ ଫାଳ କରି ପିଟ୍‌କୁ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏକ ପାତ୍ରରେ ଆଭୋକାଡୋ ରସ ପକାଇ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ଜଲାପେନୋ, ଲୁଣ ମରିଚ ଏବଂ ତାଜା ଲେମ୍ବୁ ରସ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଆଭୋକାଡୋ ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକ ସହ ଭଲ ଭାବରେ ନମିଶିବା ଯାଏଁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ।
  3. ଆଭୋକାଡୋର ହଳଦିଆ ଅଂଶରେ ଗୁଆକାମୋଲ ଭର୍ତ୍ତି କରନ୍ତୁ। ତାଜା ତୁଳସୀ ପତ୍ରରେ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

You might also like