Humrahi

ଚିକେନ୍ ଟିକ୍କା କାଠି ରୋଲ୍

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ବୋନଲେସ୍ ଚିକେନ୍ ବ୍ରେଷ୍ଟ,କଟା ହୋଇଥିବା ଷ୍ଟ୍ରିପ୍ - ୧୨୫ ଗ୍ରାମ
  • ଦହି - ୧/୪ କପ୍ [୬୦ ମିଲି]
  • ଲେମ୍ବୁ ରସ - ୧/୨ ଚାମଚ
  • ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ - ୭.୫ ଗ୍ରାମ
  • ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ - ୧/୨ ଚାମଚ
  • ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ - ୧/୨ ଚାମଚ
  • ଗରମ ମସଲା ପାଉଡର - ୧/୨ ଚାମଚ
  • ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ - ୧/୨ ଚାମଚ
  • ଲୁଣ- ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
  • ତେଲ – ୧ ଚାମଚ
  • ପିଆଜ – ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • ଟମାଟୋ – ୫୦ ଗ୍ରାମ
  • ଅଟା - ୩୦ ଗ୍ରାମ
  • ଧନିଆ ପତ୍ର - ୧୫ ଗ୍ରାମ ସତେଜ ପତ୍ର
  • ପୁଦିନା ପତ୍ର – ୧୫ ଗ୍ରାମ
  • ସବୁଜ ଲଙ୍କା - ୧-୨
  • ଅଦା – ୫ ଗ୍ରାମ
  • ଲୁଣ - ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

କ୍ୟାଲୋରୀ – ୩୯୨ କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ - ୩୬ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  1. ଚିକେନ୍‌କୁ ଦହି ଲେମ୍ବୁ ରସ-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ଲାଲ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ, ଗରମ ମସଲା, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ ଏବଂ ଲୁଣ ସହିତ ୩୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମେରିନେଟ୍ କରନ୍ତୁ। ନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତୁ ଯେ ଚିକେନ୍ ଭଲ ଭାବରେ ମେରିନେସନ୍ ସହ କୋଟ୍ ହୋଇଛି।
  2. ଚକଟା ଅଟାକୁ ଗୁଳା କରି ଗୋଟିଏ ପଟେ ରଖନ୍ତୁ।
  3. ଗ୍ରିଲ୍ ପ୍ୟାନ୍ ଗରମ କରନ୍ତୁ- ମେରିନେଟ୍ ଚିକେନ୍‌ରେ ୧ ଚାମଚ ତେଲ ଗୋଳାଇ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ତେଲ ଦେଇ ୧୫-୨୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍‌ର ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱକୁ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ।
  4. ଚିକେନ୍ ଟିକ୍କା ପ୍ରସ୍ତୁତ - ଏହାକୁ ଧନିଆରେ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  5. ଧନିଆ ପତ୍ର, ପୁଦିନା ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଅଦା, ରସୁଣ, ଲେମ୍ବୁ ରସ ଓ ଲୁଣକୁ ଅଳ୍ପ ପାଣିରେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗାଢ଼ାପନକୁ ଠିକ୍ କରିବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ।
  6. ଅଟାଗୁଳାକୁ ରୋଲ କରି ଚପାତି ତିଆରି କରନ୍ତୁ, ଅଳ୍ପ ତେଲରେ ହାଲୁକା ବାଦାମୀ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ତାୱାରେ ସେକନ୍ତୁ।
  7. ମିଶାଇବା ପାଇଁ - ଚପାଟି ଉପରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଚଟଣୀ ପକାନ୍ତୁ । କିଛି ଚିକେନ୍ ଟିକ୍କା ଷ୍ଟ୍ରିପ୍ ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ କଟା ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, କାକୁଡି ରଖନ୍ତୁ। ଚପାତିକୁ ରାପିଂ ପେପର୍‌ ସାହାଯ୍ୟରେ ରୋଲ୍ କରନ୍ତୁ।

You might also like