Humrahi

ଚିକେନ୍ କ୍ୱିନୋ ସାଲାଡ୍

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • ଚିକେନ୍ ବ୍ରେଷ୍ଟ -୫୦ ଗ୍ରାମ
  •  କ୍ୱିନୋ – 30g
  • ଟମାଟୋ -1/2 ଗଣନା (65 ଗ୍ରାମ)
  • ସବୁଜ ବେଲ ଗୋଲମରିଚ -୧/୪ ଗଣନା (୩୦ ଗ୍ରାମ)
  • ପିଆଜ - ୩/୪ କପ୍ (୧୫୦ ଗ୍ରାମ)
  • ତେଲ - ୧ ଚାମଚ
  • ଲେମ୍ବୁ ରସ -୧ ଚାମଚ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

କ୍ୟାଲୋରୀ - 260 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍ – ୧୫.୫ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  1. କ୍ୱିନୋକୁ ୩-୪ ଘଣ୍ଟା ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ।
  2. ଏକ ପ୍ୟାନ୍ ନେଇ ସେଥିରେ ୨ କପ୍ ପାଣି ଓ ଏକ ଚିମୁଟା ଲୁଣ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏଥିରେ କ୍ୱିନୋ ମିଶାଇ ନରମ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ।
  3. ଚିକେନ୍ କୁ ୧୫-୨୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଢାଙ୍କୁଣି କାଢ଼ି କିଛି ସମୟ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
  4. ଏହି ସମୟରେ ଉପରୋକ୍ତ ସମସ୍ତ ପନିପରିବା କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ।
  5. ସବୁ ଜିନିଷକୁ ଏକାଠି କରନ୍ତୁ - ଏକ ପାତ୍ରରେ କ୍ୱିନୋ, ଚିକେନ୍ ଏବଂ କଟା ପନିପରିବାକୁ ଏକାଠି ମିଶାଇ ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲେମ୍ବୁ ରସ ମିଶାନ୍ତୁ।
  6. ତାଜା ଧନିଆରେ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

You might also like