Humrahi

ଆମ୍ବ ଦହି ଆଇସକ୍ରିମ୍

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

  • 2 କପ୍ ଦହି  
  • 2 ଟି ଆମ୍ବ (ପାଚିଲା), ଛେଲା ଓ କଟା
  • 2 ଚାମଚ କ୍ଷୀରରେ 1 ଚିମୁଟି କେଶର ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ
  • 1 ଚିମୁଟି ଅଳେଇଚ ପାଉଡର (ଇଲାଇଚି)
  • 2-3 ଚାମଚ ମହୁ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 121 କିଲୋକ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍: 3 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ଆମ୍ବରୁ ଚୋପା ଛଡେଇ କାଟି ୩-4 ଘଣ୍ଟା ଫ୍ରିଜ୍ ରେ ରଖନ୍ତୁ।  
  • ଏହି ସମୟରେ ଦହିକୁ ଏକ ମସଲିନ କପଡ଼ାରେ ବାନ୍ଧି ଏକ ସୁନ୍ଦର ଚାଳନୀରେ ଢାଳି ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଛେନା ସଂଗ୍ରହ କରିବା ପାଇଁ ନିମ୍ନରେ ଏକ ପାତ୍ର ରଖନ୍ତୁ, ଏବଂ ପ୍ରାୟ ଏକ ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ କିମ୍ବା ଦହିରୁ ସମସ୍ତ ଅତିରିକ୍ତ ଜଳ ନିଷ୍କାସନ ନ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ।  
  • କଟା ହୋଇଥିବା ଫ୍ରୋଜେନ ଆମ୍ବ, କେଶର ଓ ଅଳେଇଚ ପାଉଡର ସହିତ ବ୍ଲେଣ୍ଡରରେ ଝୁଲୁଥିବା ଦହି ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏକ ସ୍ମୁଥ୍ ପୟୁରିରେ ମିଶ୍ରଣ କରନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ସେହି ଅନୁଯାୟୀ ମହୁର ପରିମାଣ କୁ ଆଡଜଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ ।
  • ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ ଫ୍ରିଜର-ସେଫ୍ ବକ୍ସରେ ଫ୍ରିଜରେ ରଖନ୍ତୁ , ବକ୍ସକୁ ଢାଙ୍କା ରେ ସିଲ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ୩ ଘଣ୍ଟା କିମ୍ବା ପ୍ରାୟ ଜମା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜ୍ କରନ୍ତୁ। ଫ୍ରିଜରୁ ବାହାର କରି ପୁଣି ଥରେ ବ୍ଲେଣ୍ଡରରେ ମିଶାଇ ବରଫ କ୍ରିଷ୍ଟଲକୁ ବାହାର କରନ୍ତୁ । ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ପୁଣି ଥରେ ପୁନରାବୃତ୍ତି କରନ୍ତୁ।  
  • ତୃତୀୟ ଥର ଥଣ୍ଡା ହେବା ପରେ ଆମ୍ବ ଫ୍ରାୟୋ ପରିବେଷଣ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ।

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |