Humrahi

Chocolate Almond & Berry Cake

Chocolate Almond and Berry Cake

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ

1 ଚାମଚ ରେପସିଡ୍ ତେଲ (କେକ୍ ଟିନ୍ ପାଇଁ)
50 ଗ୍ରାମ ପୁରାମିଲ ଅଟା
50 ଗ୍ରାମ ସାଦା ଅଟା
15 ଗ୍ରାମ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର
1 ଚାମଚ ବେକିଂ ପାଉଡର
15 ଗ୍ରାମ କୋକୋ ପାଉଡର
4ଟି ଅଣ୍ଡା, ଅଲଗା
1 ଚାମଚ 0% ଚର୍ବିଯୁକ୍ତ ଦହି
4 ଚାମଚ ଗ୍ରାନ୍ୟୁଲେଟ୍ ମିଠା
2 ଚାମଚ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଦାମ ରସ

ପୌଷ୍ଟିକ ମୂଲ୍ୟ:

ଶକ୍ତି: 111 କିଲୋ କ୍ୟାଲୋରୀ
ପ୍ରୋଟିନ୍: 7.9 ଗ୍ରାମ

ପ୍ରଦ୍ଧତି:

  • ଓଭନ୍ କୁ 190 ଡିଗ୍ରୀ ସେଲସିୟସରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ 20 ସେମି କେକ୍ ଟିନକୁ ହାଲୁକା ତେଲ ଦିଅନ୍ତୁ
  • ଏକ ପାତ୍ରରେ ପୁରାମିଲ, ସାଦା, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର, ବେକିଂ ପାଉଡର ଏବଂ କୋକୋ ପାଉଡର ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ ।
  • ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଣ୍ଡାର ହଳଦିଆ ଅଂଶ, ଦହି, ମିଠା ଓ ବାଦାମ ରସ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଫେଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ
  • ଏକ ଅଲଗା ପାତ୍ରରେ ଅଣ୍ଡାର ଧଳା ଅଂଶକୁ ଭଲରେ ଫୁଲିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫେଣ୍ଟନ୍ତୁ
  • ଧୀରେ ଧୀରେ ଶୁଖିଲା ଉପାଦାନ, ଅଣ୍ଡାର ହଳଦିଆ ଅଂଶ ଓ ଦହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକାଠି ମିଶାନ୍ତୁ , ତା'ପରେ ସାବଧାନତାର ସହ ଅଣ୍ଡାର ଧଳା ଅଂଶକୁ ଫେଣ୍ଟନ୍ତୁ
  • ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ତୁରନ୍ତ ତେଲ ଯୁକ୍ତ କେକ୍ ଟିନ୍ ରେ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ 20-25 ମିନିଟ୍ ବେକ୍ କରନ୍ତୁ, ତା'ପରେ ଓଭନ୍ ରୁ ବାହାର କରି ତାର ରାକ୍ ରେ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ
  • ଏହି ସମୟରେ କ୍ୱାର୍କରେ 1 ଚାମଚ ମିଠା ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାଇ ଟପିଂ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ, କେକ୍ ଟପ୍ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ନ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁs
  • "ଯେତେବେଳେ କେକ୍ କୁ ମିଠା କ୍ୱାର୍କ ସହିତ ଥଣ୍ଡା କଭର କରାଯାଏ ଏବଂ ତାଜା ଷ୍ଟ୍ରବେରୀ ଏବଂ ରାସବେରୀ ସହିତ ଶୀର୍ଷରେ"

ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରିପାରନ୍ତି |