Humrahi

ৰাগী দোছা

উপাদানসমূহ:

  • 1 বাটি ৰাগি আটা
  • ¼ বাটি চাউলৰ গুৰি
  • ½ বাটি চুজি (ছেমলিনা)
  • ¼ বাটি দৈ (কাৰ্ড)
  • 2 চাহ চামুচ মিহিকৈ কটা আদা
  • 1টা মিহিকৈ কটা কেচাঁ জলকীয়া 
  • 1 চাহ চামুচ জীৰা
  • পানী প্ৰয়োজন অনুসৰি
  • নিমখ সোৱাদ অনুসৰি

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 210 কিলোকেলৰি
প্ৰ'টিন: 4 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • এটা ডাঙৰ বাটি ল'ব আৰু হিচাপ অনুসৰি ৰাগি আটা, চাউলৰ গুৰি আৰু চুজিখিনি দিব। 
  • লগতে অলপ দৈ, কটা আদা, কেঁচা জলকীয়া, জিৰা আৰু নিমখ দিব।
  • এতিয়া পানী দি ভালদৰে মিহলি কৰিব আৰু 10-15 মিনিট তেনেদৰে থাকিবলৈ দিব।
  • ইয়াৰ পিছত, এখন ড’ছা পেনটো লওক, যদি বেটাৰখিনি প্ৰয়োজনতকৈ অধিক ডাঠ যেন দেখে – তেন্তে আপুনি অলপ পানী দি বেটাৰখিনিৰ গাঢ়তা সঠিক কৰিব পাৰে। 
  • বেটাৰখিনি পেনখনৰ মাজত ঢালি দিব আৰু লগে লগে বিয়পাই দিব।
  • এতিয়া 1 চামুচ তেল বিয়পাই দিয়া বেটাৰখিনিৰ ওপৰত দিব আৰু লাহে লাহে সিজাবলৈ দিব।
  • ড'ছাখন উলটাই দিয়ক, আৰু দুয়োফালে সিজাই লওক। পুডিনা চাটনি বা সম্বৰৰ লগত পৰিবেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে