Humrahi

বাজৰা দৈ চাউল

উপাদানসমূহ:

  • ফক্সটেইল বাজৰা-50 গ্ৰাম
  • দৈ-100 গ্ৰাম
  • তিয়ঁহ- 20 গ্ৰাম
  • গাজৰ – 20 গ্ৰাম
  • পিয়াজ-20 গ্ৰাম
  • ধনিয়া পাত- 1 টেবল চামুচ
  • নৰসিংহ পাত- 5  
  • সৰিয়হ -1/2 চাহ চামুচ
  • জলকীয়া-1
  • তেল-5 গ্ৰাম
  • সোৱাদ অনুসৰি নিমখ

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 219 কিলোকেলৰি
প্ৰ'টিন: 10 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • বাজৰাখিনি 3-4 ঘণ্টাৰ বাবে ধুই তিয়াই ৰাখক।
  • প্ৰেছাৰ কুকাৰ এটাত তিয়াই থোৱা বাজৰাখিনি আৰু 200 মিলি পানী যোগ দিয়ক আৰু ইয়াক 3 টা হুইচেল মাৰিবলৈ দি মধ্যমীয়া জুইত ৰান্ধক।
  • বাজৰাখিনি সিজোৱাৰ পিছত, দৈ যোগ দিয়াৰ পূৰ্বে ইয়াক কিছু সময়ৰ বাবে থৈ দিয়ক।
  • এতিয়া ৰন্ধা বাজৰাত দৈ, কটা শাক-পাচলি আৰু নিমখ যোগ দিয়ক আৰু ভালদৰে মিহলি কৰক।
  • টেম্পাৰিং কৰাৰ বাবে, গৰম পেন এখনত তেল, সৰিয়হৰ গুটি, জলকীয়া, নৰসিংহৰ পাত দি এক মিনিটৰ বাবে ভাজক। বাজৰা দৈৰ মিশ্ৰণটোত টেম্পাৰিং ঢালি দিয়ক আৰু ভালদৰে মিহলি কৰক।
  • বাজৰাৰ দৈ চাউল পৰিৱেশনৰ বাবে সাজু হৈছে।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে