Humrahi

চিকেন আৰু ওটছ গলৌতি কাবাব

উপাদানসমূহ:

  • কিমা কৰা চিকেন- ৪০০ গ্ৰাম
  • ওটছ -৩ চামুচ
  • চেমোলিনা - ২ চামুচ
  • জালুকৰ গুড়ি - ১/২ চামুচ
  • জীৰা - ১ চামুচ
  • থেতেলিয়াই লোৱা ৰঙা জলকীয়া- ২ চামুচ
  • নিমখ সোৱাদ অনুসৰি
  • জলকীয়া (কটা) – ১ টা গোটা
  • পিঁয়াজ (কটা) – ১ ডাঙৰ
  • কাটি লোৱা গাজৰ – ১ মধ্যমীয়া
  • কাটি লোৱা বিলাহী – ১ টা গোটা
  • নহৰুৰ ফুটা - ৩
  • আদা – ১ সৰু টুকুৰা
  • কণী – ১ টা
  • তেল – ১৫মিলিলিটাৰ

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

কেলৰি – ১০০০ কিলোকেলৰি
প্ৰটিন - ৪৫গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  1. চপাৰত গাজৰ, জলকীয়া কেপচিকাম, পিয়াঁজ, নহৰু, আদা দি মোটাকৈ কাটি লওক।
  2. বিলাহী আৰু পিঁয়াজ মোটাকৈ আৰু পৃথকে পৃথকে কাটি লওক।
  3. এটা বাটিত কুটি লোৱা চিকেন, ওটচ, কটা শাক-পাচলি আৰু বিলাহী আৰু পিয়াজ দিব।
  4. সকলো চিজনিং, ঘুলি লোৱা কণী আৰু চেমোলিনা দিব।
  5. সকলো উপাদান মিহলাই ঢাকি দিব। ৫ৰ পৰা ১০ মিনিটমান ৰাখিব।
  6. ট্ৰে এখনত বাটাৰ পেপাৰ বা মমৰ শ্বীট লাইন কৰি তেলেৰে লেপ দিব।
  7. মমৰ শ্বীটত ২ ইঞ্চি দূৰত্বত মিশ্ৰণৰ ঢেৰ চামুচ দিয়ক
  8. চামুচ বা আঙুলিৰ পিছফালে তেল দি মিশ্ৰণটো চেপেটা কৰি কাবাবৰ আকৃতি দিয়ক।
  9. আধা ঘণ্টা বা টান হোৱালৈকে ফ্ৰীজত ৰাখিব। কাবাববোৰ ননষ্টিক ফ্ৰাই পেনত মধ্যমীয়া জুইত বাদামী হোৱালৈকে ভাজিব বা ১৮০ ডিগ্ৰী চেলছিয়াছত ১৫ মিনিট বা মটীয়া হোৱালৈকে অভেনত বেক কৰক।
  10. আপোনাৰ পছন্দৰ যিকোনো ডিপৰ সৈতে গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে