Humrahi

চিলি টফু

উপাদানসমূহ:

  • 100 গ্ৰাম টোফু
  • 1 টা কটা কেপচিকাম
  • 1 টা সৰু, গুৰি কৰা আদা
  • নহৰু 2 ফোটা
  • 1 টা সৰু আকাৰৰ কটা পিঁয়াজ
  • 1 টা মজলীয়া আকাৰৰ কটা বিলাহী
  • 1/4 চাহ চামুচ ৰঙা জলকীয়া গুৰি
  • নিমখ আৰু সোৱাদ অনুসৰি গুৰি কৰা জালুক
  • 1/4 চাহ চামুচ হালধি গুৰি
  • 1 চাহ চামুচ তেল

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 110 কিলোকেলৰি
প্ৰ'টিন: 11 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • ননষ্টিক কেৰাহী এটা লৈ গৰম কৰক। আপুনি ইয়াক অতিমাত্ৰা গৰম নকৰাটো নিশ্চিত কৰক, কম জুইত প্ৰায় ৩০ ছেকেণ্ড গৰম কৰক
  • পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে গৰম হ’লে তেল যোগ দিয়ক।  
  • এতিয়া গুৰি কৰা আদা, নহৰুৰ ফোটা, কটা পিঁয়াজ খিনি পেনত যোগ দিয়ক আৰু এই উপাদানসমূহ মিহলি কৰক।
  • এতিয়া কম জুইত প্ৰায় ৪৫ ছেকেণ্ডৰ বাবে প্লেট এখনেৰে পেনটো ঢাকি দিয়ক।
  • এতিয়া কটা কেপচিকামখিনি যোগ কৰক আৰু ভালদৰে মিহলি কৰক।  
  • এতিয়া বিলাহীখিনি যোগ কৰাৰ সময় হৈছে, এটা ভাল মিশ্ৰণৰ বাবে নিশ্চিত কৰক যে আপুনি শেষত বিলাহীখিনি যোগ কৰিছে আৰু তাৰ পিছত কম জুইত প্ৰায় 1 মিনিটৰ বাবে পেনখন প্লেট এখনেৰে ঢাকি দিয়ক।
  • তাৰ পিছত কটা টোফুখিনি যোগ দিয়ক নতুবা আপুনি ইয়াক গুৰি কৰিবও পাৰে।  
  • এতিয়া ইয়াক প্ৰায় 1 মিনিটৰ বাবে প্লেট এখনেৰে ঢাকি দিয়ক আৰু ইয়াক কম জুইত গৰম হ’বলৈ দিয়ক।
  • এতিয়া কিছুমান মচলা যেনে ক'লা জালুক, নিমখ আৰু ৰঙা জলকীয়াৰ গুৰি যোগ দিয়ক।
  • সকলো মচলা মিহলি কৰক আৰু ইয়াক প্লেট এখনেৰে ঢাকি দিয়ক আৰু কম জুইত প্ৰায় 2 মিনিটৰ বাবে গৰম হ’বলৈ দিয়ক।
  • আপোনাৰ সুস্বাদু চিলি টোফু খাবলৈ সাজু। ইয়াক গৰমে গৰমে পৰিৱেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে