Humrahi

ৰঙীন মোদক

উপাদানসমূহ:

1/2 গ্ৰেটেড অমিতা
চেনী-মুক্ত চুক্ৰালোজ (2-3 চামুচ)
ঘিউ (-1 চামুচ)
2 কাপ ঘেঁহুৰ আটা (প্ৰায় 30 গ্ৰাম)
(1 কাপ সেউজীয়া মোডক, 1 কাপ গুলপীয়া মোডক)
7 টা আখৰোট
10 টা কাঠবাদাম
ইলাচী পাউডাৰ
খাদ্যৰ ৰং (ঐচ্ছিক)

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 450 কিলো কেলৰি
প্ৰ'টিন: 4 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • এটা পেন গৰম কৰক
  • ঘিউ (1চামুচ), ইয়াক গলিবলৈ দিয়ক গ্ৰেটেড অমিতা যোগ দিয়ক
  • ইয়াক নিয়মীয়া ব্যৱধানত লৰাই ৰান্ধক স্টাফিং ছেটসমূহ
  • ইয়াক ভালদৰে মিহলি কৰক আৰু ইয়াক কম জুইত ৰাখক
  • গুৰি কৰা কাঠবাদাম যোগ দিয়ক, গুৰি কৰা আখৰোট যোগ দিয়ক
  • নিশ্চিত কৰিব যে ই পোৰা নহয় ইয়াক 2-3 মিনিটৰ বাবে ঢাকনিৰে ঢাকি দিয়ক
  • অমিতা ষ্টাফিং প্ৰায় সাজু
  • মিশ্ৰণ বাটিত 1⁄2 কাপ ঘেঁহুৰ ময়দা (1 ৰঙৰ ময়দাৰ বাবে) লওঁক
  • ইয়াত 1 টোপাল সেউজীয়া ৰং যোগ দিয়ক, অলপ পানী যোগ দিয়ক গুলপীয়া ময়দাৰ বাবে একে প্ৰক্ৰিয়া পুনৰাবৃত্তি কৰক
  • ময়দাৰ সৰু বল বনাওক
  • ইয়াক 2.5-3 ইঞ্চি (ব্যাস) পুৰিলৈ ঘূৰাই দিয়ক 1 চামুচ ষ্টফিং ৰাখক
  • কাষবোৰত নিকট প্লিট বনাওক আৰু পইণ্টি টপ এটা দি প্লিটবোৰত যোগদান কৰক
  • সকলো মোডাক একেদৰে বনাওক
  • পানী উতলালৈকে ষ্টীমাৰ এটা 10 মিনিটৰ বাবে গৰম কৰক যেতিয়ালৈকে প্লেট এখনত সামান্য ঘিউ দি গ্ৰীজ কৰক (বৈকল্পিক) ষ্টীমাৰ প্লেটত সকলো মোডাক সজাওক
  • প্ৰায় 15 মিনিটৰ বাবে ভাপ তৈয়াৰ কৰক মোডাকবোৰ খোৱাৰ বাবে সাজু
  • আধাৰটো পাতল সোণালী নোহোৱালৈকে ৰান্ধি থাকিব। তাৰ পিছত ফ্লিপ কৰক। দুয়োফালে সোণালী মুগা হোৱালৈকে ৰান্ধক।
  • 2 চামুচ দৈ বা 2 চামুচ পুদিনা চাটনিৰ সৈতে ওটচ চিলা পৰিৱেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে