ডায়েবেটিচ আহাৰে স্বাস্থ্যকৰ, পুষ্টিসমৃদ্ধ খাদ্য মজলীয়া পৰিমাণত খোৱা আৰু নিয়মীয়া আহাৰৰ সময় বজাই ৰখাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়ে। ইয়াৰ উদ্দেশ্য হৈছে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰা, আপোনাৰ ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰা, আৰু ডায়েবেটিচৰ সৈতে সম্পৰ্কিত দীৰ্ঘম্যাদী জটিলতা প্ৰতিহত কৰা।
ডায়েবেটিচ আহাৰৰ মুখ্য উপাদানবোৰৰ ভিতৰত আছে ফল, পাচলি, সম্পূৰ্ণ শস্য, আৰু উচ্চ-চেনী যুক্ত খাদ্য আৰু চৰ্বি সীমিত কৰা। গোটেই দিনটোত সৰু অংশ বিয়পে, মনোযোগেৰে কাৰ্ব'হাইড্ৰেট সেৱন, আৰু সীমিত সুৰা আৰু নিমখ গ্ৰহণো গুৰুত্বপূৰ্ণ।
আঁহ সমৃদ্ধ খাদ্য, হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যকৰ মাছ (সপ্তাহত দুবাৰ), আৰু আভাকাডো আৰু বাদামৰ দৰে "ভাল" চৰ্বিয়ে কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ উন্নত কৰাত সহায় কৰে। আমেৰিকান ডায়েবেটিচ এছ'চিয়েশ্যনে আধা প্লেটত শ্বেতসাৰ নোহোৱা পাচলি, এক চতুৰ্থাংশ প্ৰ'টিন, আৰু এক চতুৰ্থাংশ সম্পূৰ্ণ শস্যৰ দৰে কাৰ্বোহাইড্ৰেটভৰ্তি কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে।
কম পৰিমাণৰ "ভাল" চৰ্বি, ফল, আৰু কম চৰ্বিযুক্ত দুগ্ধজাত সামগ্ৰী অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে আহাৰ সম্পূৰ্ণ হয়। পানীয় এটাৰ বাবে, পানী বা কম কেলৰিযুক্ত পানীয় বাছনি কৰক। পঞ্জীভুক্ত ডায়েটিচিয়ান এজনৰ পৰামৰ্শ ললে ব্যক্তিগতকৃত নিৰ্দেশনা প্ৰদান কৰিব পাৰে। ডায়েবেটিচ প্ৰৱন্ধনৰ উপৰিও, ডায়েবেটিচ আহাৰে ভৱিষ্যতে কাৰ্ডিওভাস্কুলাৰ ৰোগ, কিছুমান কৰ্কট ৰোগ, আৰু হাড়ৰ নিম্ন ভৰৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে।9,10,11