Humrahi

গোটা ঘেঁহুৰ চিকেন ডাম্পলিং

উপাদানসমূহ:

  • গোটা ঘেঁহুৰ আটা - ৬০গ্ৰাম
  • তেল – ১০মিলিলিটাৰ
  • কিমা কৰা চিকেন- ১০০গ্ৰাম
  • কিমা কৰা পিঁয়াজ – ৫০গ্ৰাম
  • কেপচিকাম – ৫০গ্ৰাম
  • বিলাহী – ৫০গ্ৰাম
  • আদা – ৫গ্ৰাম
  • ধনীয়াৰ পাত – ৮-১০ টা
  • ৰুচি অনুসৰি নিমখ

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

কেলৰি - কিলোকেলৰি
প্ৰটিন - ২৯ গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  1. কেৰাহীত ১ চামুচ তেল দিব - পিয়াঁজ, নহৰু, আদা, উল্লেখিত শাক-পাচলি আৰু কুটি লোৱা চিকেন দিব, ৰুচি অনুসৰি নিমখ দিব আৰু ১৫ মিনিট ৰান্ধিব।
  2. ডাম্পলিঙৰ বাবে ফিলিঙটো সাজু হৈছে – আন এখন প্লেটত স্থানান্তৰিত কৰি অলপ সময় সিজিবলৈ দিয়ক।
  3. ইতিমধ্যে গোটা ঘেঁহুৰ আটাত নিমখ এচিকুট, ১ চামুচ তেল, আৰু পানী দি মথি ল'ব। কোমল হোৱালৈকে মথি অলপ সময় কাষত ৰাখিব।
  4. ড' খিনি ৭-৮ টা সমান অংশত ভাগ কৰি তাৰ পৰা সৰু সৰু বল বনাই বলবোৰ ঘূৰণীয়া আকৃতিত চেপেটা কৰি লওক।
  5. মাজত এচামুচ ফিলিং ৰাখি সাঁচ ব্যৱহাৰ কৰি ডাম্পলিঙৰ আকৃতি দিব বা সকলো ফাল একেলগে গোটাই পিটিকি দিব পাৰে।
  6. প্লেটত তেল দি ভাপত ২০-৩০ মিনিট ৰাখিব।
  7. বাহিৰৰ ড' সিজিছে নে নাই পৰীক্ষা কৰি গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে