Humrahi

ভাপত দিয়া চিকেন চালাড

উপাদানসমূহ:

  • চিকেনৰ বুকু (হাড়বিহীন)– ২০০গ্ৰাম
  • পিঁয়াজ -১ মধ্যমীয়া (১৫০গ্ৰাম)
  • বিলাহী -১ মধ্যমীয়া (১২০গ্ৰাম)
  • তিঁয়হ -১ (১৫০গ্ৰাম)
  • পিঁয়াজ পাত – ২ (১৫গ্ৰাম)
  • ৰঙা কেপচিকাম – ১ মধ্যমীয়া (১০০)
  • হালধীয়া কেপচিকাম – ১ মধ্যমীয়া (১০০গ্ৰাম)
  • ধনীয়া – ৭-৮ টা পাত

ড্ৰেছিং

  • দৈ – ১ চামুচ
  • অলিভ অইল – ১ চামুচ
  • আদা নহৰুৰ পেষ্ট -১ চামুচ
  • তেজপাত -১
  • নিমখ – ৰুচি অনুসৰি
  • জালুক- ১/২ চামুচ
  • নেমুৰ ৰস -১/২ চামুচ

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

কেলৰি – ৪২৫ কিলোকেলৰি
প্ৰটিন - ৫৬ গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  1. চিকেন ব্ৰেষ্ট ধুই লওক, সৰু টুকুৰাত কাটি প্ৰেছাৰ কুকাৰত দিয়ক। তাৰ ভিতৰত আদা-নহৰু পেষ্ট, তেজপাত ৰখক আৰু ১০-১৫ মিনিটৰ বাবে ৰন্ধক।
  2. ওপৰত উল্লেখ কৰা সকলো শাক-পাচলি নিজৰ আকাংক্ষিত আকৃতিত কাটি লওক।
    ড্ৰেছিং প্ৰস্তুত কৰিবলৈ:
  3. এটা সৰু জাৰ/ডাবা লৈ লওক – তাত ১ চামুচ হাং দই, নুন, কলো মৰিচ, নিম্বুৰ ৰস আৰু ১ চাহ চামুচ অলিভ অইল যোগ কৰক।
  4. ভালকৈ জোকাৰি লওক যাতে ভাল ড্ৰেছিং এটা প্ৰস্তুত হয়।
  5. এটা বাটিত সিজা চিকেন আৰু পৰিবলিসকল সজাওক। আপোনাৰ ৰুচি অনুসৰি ড্ৰেছিং ঢালক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে