Humrahi

মিচি ৰুটি

উপাদানসমূহ:

  • 1/2 কাপ বুটৰ আটা (বেচন)
  • 1/2 কাপ গোটা ঘেঁহুৰ আটা
  • 1/4 কাপ মিহিকৈ কটা পিয়াজ
  • 1/4 কাপ মিহিকৈ কটা সতেজ ধনিয়া পাত।
  • 1/2 চাহ চামুচ জিৰা গুটি
  • 1/2 চাহ চামুচ ৰঙা জলকীয়া গুৰি (সোৱাদৰ সৈতে মিলাওক)
  • নিমখ সোৱাদ অনুসৰি
  • ময়দা মথিবলৈ পানী
  • ৰন্ধাৰ বাবে ঘিউ বা তেল (বৈকল্পিক)

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 150-180 কিলোকেলৰি
প্ৰ'টিন: 5-6 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • মিশ্ৰণ বাটি এটাত বেচন, ঘেঁহুৰ আটা, আজৱাইন, জিৰা, হালধি গুৰি, ৰঙা জলকীয়া গুৰি আৰু নিমখ মিহলি কৰক।
  • শুকান উপাদানবোৰত 1 চাহ চামুচ ঘিউ যোগ কৰক আৰু ভালদৰে মিহলি কৰক।
  • লাহে লাহে পানী যোগ কৰক আৰু মিশ্ৰণটো কোমল ময়দাত মেলি দিয়ক।
  • ময়দাখিনি প্ৰায় 15-20 মিনিটৰ বাবে থৈ দিয়ক।
  • ময়দাখিনি সমান অংশত বিভক্ত কৰক আৰু প্ৰতিটো অংশৰ পৰা এটাকৈ বল কৰক।
  • মধ্যমীয়া তাপত টাৱাখন গৰম কৰক।
  • ময়দাৰ এটা বল লওক, ইয়াক চেপেটা কৰক আৰু ইয়াক আপুনি বিচৰামতে ডাঠ ঘূৰণীয়া ৰুটি এখনৰ আকাৰ দিয়ক।
  • ৰুটিখন গৰম টাৱাত ৰাখক আৰু পৃষ্ঠত বুদবুদ নোহোৱালৈকে এক বা দুই মিনিটৰ বাবে গৰম কৰক।
  • ৰুটিখন ওলোটাই দিয়ক, ঘিউ বা তেল প্ৰয়োগ কৰক আৰু দুয়োফাল সোণালী মুগা বৰণ আৰু মচমচীয়া নোহোৱালৈকে গৰম কৰক।
  • বাকী থকা ময়দাৰ বলবোৰৰ সৈতেও প্ৰক্ৰিয়াটো পুনৰাবৃত্তি কৰক।
  • আপোনাৰ প্ৰিয় ব্যঞ্জনৰ সৈতে এই মিচি ৰুটি গৰমে গৰমে পৰিৱেশন কৰক।
  •  

আপুনিও ভাল পাব পাৰে