Humrahi

আম দৈ আইচক্ৰীম

উপাদানসমূহ:

  • 2 কাপ দৈ  
  • 2 আম (পকা), বাকলি চেলোৱা আৰু কটা
  • 2 চাহ চামুচ গাখীৰত তিয়াই থোৱা 1 চিকুট কেশৰ
  • 1 চিকুট ইলাচী গুৰি
  • 2-3 চামুচ মৌ

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 121 কিলোকেলৰি
প্ৰ'টিন: 3 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • আমবোৰ বাকলি এৰাওক আৰু টুকুৰা কৰক, 3-4 ঘণ্টাৰ বাবে ফ্ৰীজত থওক।  
  • ইতিমধ্যে দৈখিনি মিহি চালনী এখনত ঢালি, মছলিন কাপোৰেৰে আবৃত কৰি পানীখিনি উলিয়াই লওক। তলত এটা বাটি ৰাখি দৈখিনি সংগ্ৰহ কৰিব আৰু প্ৰায় এঘণ্টা বা দৈৰ পৰা অতিৰিক্ত পানীৰ সকলোখিনি নিষ্কাশন নোহোৱালৈকে আঁতৰাই ৰাখিব। 
  • কটা শীতল আম, কেশৰ আৰু ইলাচী গুৰিৰ সৈতে ব্লেণ্ডাৰত থকা দৈখিনি যোগ দিয়ক। মসৃণ পিউৰী এটাত মিহলি কৰক। সোৱাদ লওক আৰু সেই অনুসৰি মৌৰ পৰিমাণ মিলাওক।
  • মিশ্ৰণটো ফ্ৰীজাৰ-সুৰক্ষিত বাকচ এটাত ফ্ৰীজ কৰক, বাকচটো ঢাকনিৰে বন্ধ কৰক আৰু 3 ঘণ্টাৰ বাবে বা প্ৰায় হিমায়িত নোহোৱালৈকে ফ্ৰীজ কৰক। ফ্ৰিজৰ পৰা উলিয়াই আনক আৰু বৰফৰ স্ফটিকবোৰ আঁতৰাবলৈ ব্লেণ্ডাৰত আকৌ এবাৰ মিহলি কৰক। প্ৰক্ৰিয়াটো আকৌ এবাৰ পুনৰাবৃত্তি কৰক।  
  • তৃতীয়বাৰ হিমায়িত হোৱাৰ পিছত, মেংগো ফ্ৰাইঅ' পৰিৱেশন কৰিবলৈ সাজু হৈ উঠিব।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে