Humrahi

কুট্টু আটা পনীৰ মচলা দোচা

উপাদানসমূহ:

  • কুট্টু আটা – 2 কাপ  
  • দৈ – 1/2 কাপ
  • চামাক চাউল – 2 কাপ  
  • 2 টা সিজোৱা আলু  
  • 1/2 চাহ চামুচ ৰঙা জলকীয়া গুৰি
  • 2 টা কটা সেউজীয়া জলকীয়া  
  • 1/2 চামুচ হালধি গুৰি  
  • 1/2 চামুচ ধনিয়া গুৰি  
  • 1/2 চামুচ সৰিয়হৰ গুটি
  • সোৱাদ অনুসৰি নিমখ (সন্ধ্যা নিমখ ব্যৱহাৰ কৰক)  
  • 2 টেবল চামুচ তেল

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 210 কিলোকেলৰি
প্ৰ'টিন: 4 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

আলু পনীৰ ফিলিং প্ৰস্তুতিৰ বাবে:

  1. এটা পেনত 1.5 টেবল চামুচ তেল গৰম কৰক আৰু ইয়াত সৰিয়হৰ গুটি দিয়ক, সেইবোৰ ফাটি যোৱাৰ লগে লগে, হালধি, নিমখ আৰু আলু যোগ দিয়ক।
  2. হালধি, ৰঙা জলকীয়া গুৰি, সতেজ সেউজীয়া জলকীয়া, ধনিয়া গুৰি আৰু সৰিয়হৰ গুটিৰ সৈতে মিহলি হোৱাৰ বাবে আলুখিনি লৰাই দিয়ক।
  3. আলুখিনি ভালদৰে ৰান্ধক আৰু মুগা বৰণৰ নোহোৱালৈকে মধ্যমীয়া তাপত 2-3 মিনিটৰ বাবে ৰান্ধক। ষ্টোভটো বন্ধ কৰক, তাৰ পিছত কুটা পনীৰ আৰু কটা ধনিয়া যোগ দিয়ক। ভালদৰে মিহলি কৰক যাতে সকলোবোৰ একেলগে মিহলি হয়।

দোচা বনোৱাৰ বাবে:

  1. চামাক চাউলখিনি 1-2 ঘণ্টাৰ বাবে তিয়াই ৰাখক।  
  2. হেণ্ড ব্লেণ্ডাৰ ব্যৱহাৰ কৰি, গুৰি কৰা কুট্টু আৰু চামাক চাউলখিনি একেলগে গুৰি কৰক।
  3. এটা মসৃণ পনীয়া গুৰি তৈয়াৰ কৰিবলৈ দৈ, পানী, নিমখ আৰু কুট্টু আট্টা আৰু চামাক চাউল যোগ দিয়ক পনীয়া গুৰিখিনি অলপ ডাঠ হ'ব লাগে। ইয়াক কাষত আঁতৰাই ৰাখক।
  4. এটা ডাঙৰ নন-ষ্টিক পেনত 1/2 চামুচ তেল প্ৰায় এক মিনিটৰ বাবে গৰম কৰক।
  5. দোচাৰ আকৃতি গঠন কৰিবলৈ প্ৰায় 2 লেডল পনীয়া গুৰি ঘূৰণীয়াকৈ ঢালি দিয়ক
  6. কম জুইত প্ৰায় 2 মিনিটৰ বাবে ৰান্ধক।
  7. পাতলকৈ, ডোচাটো আন এটা ফালে ওলোটাই দিয়ক আৰু আৰু 2 মিনিটৰ বাবে ৰান্ধক।  
  8. ভালদৰে সিজোৱাৰ পিছত আলু আৰু পনীৰ ফিলিংখিনি মাজত ৰাখক আৰু দোচাটো ভাঁজ কৰক।  
  9. গৰমে গৰমে পৰিৱেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে