Humrahi

সঠিকভাৱে খাব আৰু ডায়েবেটিচৰ সৈতে ভালদৰে জীয়াই থাকিব 

ডায়েবেটিচৰ সৈতে মোকাবিলা কৰোঁতে উচ্চ মানদণ্ডৰ জীৱন বজাই ৰখাৰ বাবে ৰক্ত শৰ্কৰা কাৰ্যকৰীভাৱে নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো অত্যাৱশ্যকীয়, আৰু ইয়াক প্ৰাপ্ত কৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ দিশ হৈছে এক স্বাস্থ্যকৰ খোৱা ৰন্ধন প্ৰণালী গ্ৰহণ কৰা। সৰল ভাষাত, ভালদৰে খোৱাত উপযুক্ত পৰিমাণত আৰু নিৰ্দিষ্ট সময়ত যিমান সম্ভৱ নিৰন্তৰভাৱে বিচৰা পৰিসৰৰ ভিতৰত ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বজাই ৰখাঅন্তৰ্ভুক্ত থাকে।

ইয়াৰ বাবে মুখ্য নিৰ্দেশনাবোৰৰ ভিতৰত আছে:

    1. স্বাস্থ্যকৰ কাৰ্ব'হাইড্ৰেট বাছনি কৰা: সকলো কাৰ্বোহাইড্ৰেটে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ প্ৰভাৱিত কৰে বুলি চিনাক্ত কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। সেয়েহে, কাৰ্ব'হাইড্ৰেট থকা খাদ্য চিনাক্ত কৰা আৰু অংশৰ আকাৰ সম্পৰ্কে মনোযোগেৰে বাছনি কৰা টো অত্যাৱশ্যকীয়। স্বাস্থ্যকৰ কাৰ্বোহাইড্ৰেট উৎস, যেনে মুগা চাউল, বাকহুইট, আৰু সম্পূৰ্ণ ওটছৰ দৰে সম্পূৰ্ণ শস্য, লগতে ফল, পাচলি, আৰু মাহজাতীয় শস্য যেনে বুট, বীন আৰু মচুৰ দাইলৰ পক্ষপাতী হ'লে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পাৰ্থক্য আনিব পাৰে। একেসময়তে, কম আঁহযুক্ত খাদ্য যেনে বগা পিঠা, বগা চাউল, আৰু অত্যাধিক সংসাধিত খাদ্যশস্যৰ ব্যৱহাৰ হ্ৰাস কৰাউচিত।
    2. নিমখ গ্ৰহণ সীমিত কৰা
    3. ৰঙা আৰু সংসাধিত মাংস ব্যৱহাৰ হ্ৰাস কৰা: ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে, এইবোৰক মাহজাতীয় শস্য (বীন আৰু মচুৰ দাইল), কণী, মাছ, আৰু কুকুৰা (যেনে মুৰ্গী আৰু টাৰ্কি), লগতে নিমখ বিহীন বাদামৰ দৰে বিকল্পৰ সৈতে সলনি কৰাৰ কথা বিবেচনা কৰক।
    4. ফল আৰু পাচলিৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি কৰা
    5. স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি বাছনি কৰা: নিমখ বিহীন বাদাম, বীজ, আভাকাডো, তেলেতীয়া মাছ, জলফাই তেল, ৰেপচিড তেল, আৰু সূৰ্যমুখী তেলৰ দৰে খাদ্যত স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি পোৱা যায়।
    6. যোগ কৰা চেনী হ্ৰাস কৰা
    7. পৰিমিত পৰিমাণে সুৰা সেৱন কৰা
    8. চাপ্পিমেণ্ট ৰ সলনি খাদ্যৰ পৰা খনিজ আৰু ভিটামিন সংগ্ৰহ কৰা30