Humrahi

চিকেন টিক্কা কাঠী ৰোল

উপাদানসমূহ:

  • চিকেনৰ বুকুৰ মাংস (হাড়বিহীন), দীঘলীয়াকৈ কাটি লোৱা – ১২৫গ্ৰাম
  • দৈ - ১⁄৪ কাপ [৬০ মিলিলিটাৰ]।
  • নেমুৰ ৰস - আধা চামুচ
  • আদা- নহৰুৰ পেষ্ট - ৭.৫গ্ৰাম
  • ৰঙা জলকীয়াৰ গুড়ি – আধা চামুচ
  • হালধিৰ গুড়ি - আধা চামুচ
  • গৰম মছলা গুড়ি - আধা চামুচ
  • জিৰাৰ গুড়ি - আধা চামুচ
  • নিমখ- সোৱাদ অনুসৰি
  • তেল – ১ চামুচ
  • পিঁয়াজ – ৫০গ্ৰাম
  • বিলাহী – ৫০গ্ৰাম
  • গোটা ঘেঁহুৰ আটা – ৩০গ্ৰাম
  • ধনীয়াৰ পাত - ১৫গ্ৰাম সতেজ
  • পদিনা পাত – ১৫গ্ৰাম
  • সেউজীয়া জলকীয়া - ১-২
  • আদা – ৫গ্ৰাম
  • নিমখ - সোৱাদ অনুসৰি

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

কেলৰি – ৩৯২ কিলোকেলৰি
প্ৰটিন - ৩৬ গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  1. চিকেনখিনিক দৈ নেমুৰ ৰস -নহৰুৰ পেষ্ট, ৰঙা জলকীয়াৰ গুড়ি, হালধি, গৰম মছলা, জিৰাৰ গুড়ি, আৰু নিমখ দি ৩০ মিনিট মেৰিনেট কৰক। নিশ্চিত হওক যে মেৰিনেচন মাংসখিনিৰ লগত ভালদৰে মিহলি হৈছে।
  2. গোটা ঘেঁহুৰ আটা মথি কৰি কাষতে ৰাখিব।
  3. গ্ৰীল পেন এখন গৰম কৰক – ১ চামুচ তেল দি মেৰিনেটেড চিকেন দি তেল ড্ৰিজল কৰি ১৫-২০ মিনিট ৰান্ধিব দিয়ক। দুয়োফালে ৰান্ধিব।
  4. চিকেন টিক্কা সাজু হ'ল – ধনীয়া দি সজাই লওক।
  5. ধনীয়া পাত, পদিনা পাত, সেউজীয়া জলকীয়া, আদা, নহৰু, নেমুৰ ৰস, আৰু নিমখ অলপ পানীৰ লগত মিহলি হোৱালৈকে মিহলাই লওক। প্ৰয়োজন অনুসৰি অধিক পানী দিয়ক।
  6. ড'খিনি চেপেটা কৰি তাৱাত অলপ তেল দি পাতল মটীয়া হোৱালৈকে ভাজি লওক।
  7. পৰিৱেশনৰ বাবে - চাপাতিৰ ওপৰত সেউজীয়া চাটনিৰ তৰপ এটা দিব। তাত কেইটামান চিকেন টিক্কা ষ্ট্ৰিপ ৰাখিব। তাৰ ওপৰত টুকুৰা টুকুৰ পিঁয়াজ, বিলাহী, তিয়ঁহ, আৰু সতেজ সেউজীয়া পাচলি দিব। ৰেপিং পেপাৰৰ সহায়ত চাপাতিখন সাৱধানে ৰ'ল কৰি লওক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে