Humrahi

চেপালা পুলুছু (তেঁতেলীৰ সৈতে মাছৰ তৰকাৰী)

উপাদানসমূহ:

  • মাছ – ৩৩০গ্ৰাম
  • তেল – ১০মিলিলিটাৰ
  • সৰিয়হৰ গুটি – ৫গ্ৰাম
  • মেথি গুটি – ৫গ্ৰাম
  • শুকান জলকীয়া – ৫গ্ৰাম
  • নৰসিংহ পাত – ১০গ্ৰাম
  • পিঁয়াজ – ২টা মধ্যমীয়া বা ২০০গ্ৰাম
  • বিলাহী – ২ বা ১৫০গ্ৰাম
  • জিৰাৰ গুড়ি – ১ চামুচ
  • আদা আৰু নহৰুৰ পেষ্ট – ১০গ্ৰাম
  • হালধিৰ গুড়ি – ১চামুচ
  • তেঁতেলী (শুকান) – ৫০গ্ৰাম
  • সেউজীয়া জলকীয়া (ফালি লোৱা)– ১
  • পানী – ৬০০ মিলিলিটাৰ
  • ধনীয়াৰ পাত (কটা) – ১০ গ্ৰাম
  • নিমখ – সোৱাদ অনুসৰি
  • জলকীয়াৰ গুড়ি – সোৱাদ অনুসৰি

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

কেলৰি – ৭৫০ কিলোকেলৰি
প্ৰটিন – ৬৬ গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • মাছ ১ ইঞ্চিৰ ডাঠ টুকুৰা/ মধ্যমীয়া আকাৰত কাটি লওক।
  • পিঁয়াজ আৰু বিলাহী কাটি লওক, সাজু কৰি ৰাখক।
  • শুকান তেঁতেলী ডেৰ কাপ গৰম পানীত কেইমিনিটমান তিয়াই থওক।
  • গৰম পানীত তেঁতেলী সুন্দৰকৈ চেপি তেঁতেলীৰ পানী উলিয়াই লওক।
  • তেঁতেলীৰ পানী চেকি এফালে ৰাখিব। আকৌ ১০০ মিলিলিটাৰ কাপ পানী দি তেঁতেলীৰ পৰা বাকী থকাখিনি চেপি লওক।
  • আকৌ চেকি লওক আৰু কাষতে ৰাখক। সেই তেঁতেলীৰ পানী ব্যৱহাৰ কৰক।
    বি:দ্ৰ: তেঁতেলীৰ পেষ্ট (দুগুন ডাঠ, দোকানৰ পৰা কিনা) ব্যৱহাৰ কৰিলে মাত্ৰ তৰকাৰীৰ প্ৰয়োজন অনুসৰি পানী দিব।
  • আপোনাৰ ভাল লগা পৰিমাণৰ তেঁতেলী ব্যৱহাৰ কৰক।
  • এটা পাত্ৰত ২ চামুচ তেল গৰম কৰি সৰিয়হৰ গুটি, মেথি গুটি, শুকান জলকীয়া আৰু নৰসিংহ পাত দি কেইছেকেণ্ডমানৰ বাবে তেল মাৰক।
  • কটা পিঁয়াজখিনি দি মধ্যমীয়া জুইত পিঁয়াজ স্বচ্ছ হোৱালৈকে ভাজিব। আদা-নহৰুৰ পেষ্ট দি ১ মিনিট ভাজিব।
  • হালধি গুড়ি, জিৰা গুড়ি, ৰঙা জলকীয়াৰ গুড়ি আৰু কটা বিলাহী দিব। মধ্যমীয়া জুইত ৪ৰ পৰা ৫ মিনিট বা বিলাহী কোমল হোৱালৈকে ৰান্ধিব।
  • ২৫০ মিলিলিটাৰ পানী দি ৫ৰ পৰা ৮ মিনিট উতলিবলৈ দিব।
  • ১০০ মিলিলিটাৰ তেঁতেলীৰ পানী ২৫০ মিলিলিটাৰ পানীত দি ৫ মিনিট উতলিবলৈ দিব।
  • এতিয়া সাৱধানে মাছৰ টুকুৰাবোৰ পাত্ৰটোত দি তাত সেউজীয়া জলকীয়া, আৰু ধনীয়া পাত দিব।
  • পাত্ৰটো হেতাৰে মিহলি কৰাৰ পৰিৱৰ্তে ভালদৰে জোকাৰি দিব, যাতে মাছৰ টুকুৰাবোৰ ভাঙি নাযায়।
  • ঢাকনিখন বন্ধ কৰি ১০ৰ পৰা ১২ মিনিট মান ৰান্ধিব, মাজতে পাত্ৰটো ঘূৰাই থাকিব, আৰু অলপ জোকাৰি দিব।
  • তৰকাৰীখন ডাঠ নোহোৱালৈকে আৰু তেঁতেলীৰ কেঁচা গোন্ধ নোহোৱা হোৱালৈকে সিজাই লওক।
  • জুই কমাই নিমখ দি ঢাকোন দি কম জুইত ১০ৰ পৰা ১২ মিনিট ৰান্ধিব। চছখিনি ডাঠ হৈ তেল পৃথক হোৱালৈকে জুইত ৰাখিব।
  • নিমখ দি আকৌ কটা ধনীয়া পাতেৰে সজাই লওক।
  • এই সুস্বাদু অন্ধ্ৰ চেপালা পুলুছু (মাছৰ তৰকাৰী) সাধাৰণ ভাত বা ৰাগি সংকতি/ৰাগি সঙ্গতৰ সৈতে পৰিবেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে