Humrahi

আভ'কাডো আৰু ফুলকবি হামুচ

উপাদানসমূহ:

উতলা বুট মাহ – 1 কাপ
আভ'কাডো – 1 টা মজলীয়া আকাৰ
ফুলকবি – 1 টা মজলীয়া আকাৰ
তিল- 1 কাপ (টাহিনী তৈয়াৰ কৰিবলৈ)
জলফাই তেল – 1 চামুচ
নেমুৰ ৰস – 2 চাহ চামুচ
3 টা নহৰুৰ কলি
জিৰা গুৰি – 1/4 চাহ চামুচ
নিমখ– সোৱাদ অনুসৰি
ক'লা জালুক – সোৱাদ অনুসৰি
ৰঙা জালুকৰ টুকুৰা – টপিঙৰ বাবে

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 180 কিলো কেলৰি
প্ৰ'টিন: 14.5 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • টাহিনী প্ৰস্তুত কৰিবলৈ, তিলখিনি ভাজক, আৰু তিলখিনি ঘেগেলা নোহোৱালৈকে প্ৰক্ৰিয়া কৰক, একেটা মিশ্ৰণত 1/2 চামুচ জলফাই তেল যোগ দিয়ক আৰু ইয়াক মিহলি কৰি মসৃণ পেষ্ট এটা তৈয়াৰ কৰক।
  • এটা খাদ্য প্ৰচেছৰত বুট, টাহিনী, নেমুৰ ৰস, জিৰা গুৰি, নহৰুৰ লং যোগ দিয়ক আৰু কেইটামান বৰফৰ টুকুৰা যোগ দিয়ক আৰু এক মসৃণ ফুলা পেষ্ট বনাওক।
  • লাহে লাহে তেল যোগ দিয়ক, এটা সময়ত এক চামুচকৈ , যেতিয়ালৈকে আপুনি বিচৰা স্থিৰতা প্ৰাপ্ত নকৰে।
  • ইয়াক নিমখ আৰু জালুকৰ সৈতে তেলনি দিয়ক। আধাৰটো সাজু।
  • আভ'কাডো সংস্কৰণ তৈয়াৰ কৰিবলৈ, আধাৰত বাকলি কটা আভ'কাডো যোগ দিয়ক আৰু মসৃণ পেষ্ট তৈয়াৰ কৰিবলৈ ইয়াক একেলগে মিহলি কৰক।
  • এটা বাটিত পৰিৱেশন কৰক, জলফাই তেল আৰু জলকীয়াৰ ফ্লেক্স বৰষুণ দিয়ক।
  • ফুলকবিৰ সংস্কৰণ তৈয়াৰ কৰিবলৈ,পূৰ্বে গৰম কৰা অভেনত, ফুলকবিটো তেল, নিমখ আৰু জালুকেৰে টছ কৰক।
  • 20-25 মিনিটৰ বাবে বেক কৰক, যেতিয়ালৈকে ই কোমল নহয়। (আপুনি বেকিং কৰাৰ সলনি ফুলকবি এটা ৰোষ্টিং ৰেকত ভাজিব পাৰে)। ইয়াক ঠাণ্ডা হ'বলৈ দিয়ক।
  • আধাৰত ভজা ফুলকবি যোগ দিয়ক আৰু মসৃণ পেষ্ট তৈয়াৰ কৰিবলৈ ইয়াক একেলগে মিহলি কৰক।
  • এটা বাটিত পৰিৱেশন কৰক, জলফাই তেল আৰু জলকীয়াৰ ফ্লেক্স বৰষুণ দিয়ক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে