Humrahi

গুৱাকামোলৰ সৈতে সিজোৱা কণী

উপাদানসমূহ:

  • এভোকেডো - এফাল
  • পিঁয়াজ [ডাইচ কৰা] - ৫০ গ্ৰাম
  • বিলাহী [আধা কৰা] - ৫০ গ্ৰাম
  • কেপচিকাম [কটা] – ৫০ গ্ৰাম
  • কণীৰ কুহুম [বইল] - ২ টা (৩০গ্ৰাম)
  • নিমখ - সোৱাদ অনুসৰি
  • জলকীয়া - সোৱাদ অনুসৰি
  • জলকীয়া - সোৱাদ অনুসৰি
  • তুলসীৰ পাত [কটা] - ১ চামুচ

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

কেলৰি – ৯২.৫ কিলোকেলৰি
প্ৰটিন - ৬.৪গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  1. কণী দুটা ১০ মিনিট উতলাই লওক। হালধীয়া অংশবোৰ স্কুপ কৰি আঁতৰাই ৰাখক।
  2. এভোকেডোটো ফালি গুটিটো আঁতৰাই পেলাওক। এভোকেডোৰ খাবলগীয়া অংশখিনি এটা বাটিত স্কুপ কৰি কটা পিঁয়াজ, বিলাহী, জালাপেনোছ, নিমখ জলকীয়া দি সতেজ নেমু চেপি লওক। কাঁটাচামুচেৰে ভালদৰে এইখিনি মিহলাই লওক, যেতিয়ালৈকে এভোকেডো একদম পিটিকা নহয়, আৰু উপাদানবোৰ একেলগে ভালদৰে মিহলি নহয়।
  3. কণীৰ হালধীয়া অংশটোত গুৱাকামোল ডিপ দি দিয়ক। সতেজ তুলসীৰ পাতেৰে সজাই লওক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে