Humrahi

অমৰান্থ বুৰিটো বাটি

উপাদানসমূহ:

  • 1 কাপ পানী
  • 1/2 কাপ অমৰান্থ
  • সিজোৱা ৰাজমাহ
  • বিলাহী (1/2 কাপ)
  • পিঁয়াজ (1/2 কাপ)
  • সেউজীয়া বীন (1/4 কাপ)
  • গাজৰ (1/4 কাপ)
  • কৰ্ণ (1/2 কাপ)
  • নেমুৰ ৰস
  • 1/2 কাপ টেঙা ক্ৰীম

পুষ্টিকাৰক মূল্য:

শক্তি: 626 কিলো কেলৰি
প্ৰ'টিন: 20.68 গ্ৰাম

পদ্ধতি:

  • এটা পেনত, অমৰণথ আৰু 1 কাপ পানী উতলিবলৈ দিব; জুই মধ্যমীয়া-কমলৈ হ্ৰাস কৰি 20 মিনিটৰ বাবে লাহেকৈ উতলাওক, যেতিয়ালৈকে ডাঠ আঞ্জালৈকে সিজোৱা নহয়, মাজে মাজে ৰন্ধাৰ শেষৰ ফালে লৰচৰ কৰিব। জুইৰ পৰা নমাই দিব। অলপ সময় ঠাণ্ডা হ’বলৈ দিয়ক।
  • 2 কাপ পানীত সেউজীয়া বীন, গাজৰ আৰু মাকৈ উতলাওক, ইয়াক চাপ দিয়ক আৰু ইয়াক কাষত ৰাখক।
  • ৰাতিটো তিয়াই থোৱা ৰাজমাহখিনি আধা নিমখ দি ৫টা হুইচেলৰ বাবে প্ৰেচাৰ কৰি ৰান্ধিব। কেৰাহীত তেল গৰম কৰি ৰাজমা আৰু সকলো মছলা দি মধ্যমীয়া জুইত ২ মিনিট ৰান্ধিব। আলু মেচাৰ ব্যৱহাৰ কৰি মিশ্ৰণটো অলপ গুড়ি কৰি লওক।
  • নিসিজোৱা চালচা প্ৰস্তুত কৰিবলৈ – পিঁয়াজ, বিলাহী, নেমুৰ ৰস নিমখ জালুক ৰঙা জলকীয়া গুৰি নেমুৰ ৰস যোগ দিয়ক। পিছৰ চামুচ ব্যৱহাৰ কৰি সকলো উপাদান মেছ কৰক আৰু মিহলি কৰক।
  • বাৰিটো বাটি প্ৰস্তুত কৰাৰ বাবে, বিভাজন কৰক- ৰাজমাহখিনি, ৰন্ধা অমৰান্থ, টেঙা ক্ৰীম আৰু চালছা 4 টা সমান অংশত। প্ৰথমস্থানৰ বাবে অমৰান্থৰ প্ৰথম স্তৰ, তাৰ পিছত বৃক্ক বীন, তাৰ পিছত চালচা আৰু টেঙা ক্ৰীমৰ সৈতে ওপৰলৈ ৰাখক। প্ৰক্ৰিয়াটো পুনৰাবৃত্তি কৰক আৰু গৰম পৰিৱেশন কৰক।

আপুনিও ভাল পাব পাৰে